Ordinacije Lazić ™
TRENUTNA ORGANIZACIJA RADA ORDINACIJE
Od 29.06.20 do daljnjeg, naša ordinacija, temeljem trenutne epidemiološke situacije, preporuka Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te sprječavanja mogućeg daljnjeg širenja bolesti COVID-19 bliskim kontaktima u čekaonici/ordinaciji, svoj rad i primitak pacijenata na pregled, dijagnostiku i terapiju organizira na slijedeći način:
1. Na prve preglede, dijagnostiku i terapiju u ordinaciji se naručuje isključivo telefonski (naša telefonska linija 614 767 je otvorena tijekom cijelog radnog vremena ordinacije)
2. Prilikom telefonske narudžbe, osoblje naše ordinacije će zajedno s Vama proći epidemiološki upitnik (Vaši iskazani podaci su Vaša moralna odgovornost). Ukoliko je razlog narudžbe povišena tjelesna temperatura i/ili karakteristični znakovi COVID-19 bolesti (glavobolja, gubitak osjeta mirisa i/ili okusa, bolove u mišićima i respiratorne tegobe), osoblje naše ordinacije će Vas odmah naručiti na drive-in PCR testiranje u sklopu Opće bolnice Karlovac. U protivnom, osoblje ordinacije će Vas naručiti u točno određen dan i vrijeme (ujedno molimo za poštivanje točnog vremena narudžbe na pregled kako bi izbjegli kontakte s drugim bolesnicima)
3. Na kontrolne preglede, dijagnostiku i terapiju u ordinaciji, naručiti će Vas osoblje ordinacije (tijekom samog pregleda)
4. Prilikom svakog dolaska na pregled, dijagnostiku i terapiju, obvezno dođite s maskom i rukavicama (poradi Vašeg osobnog interesa jer trenutno ne postoji garancija kako netko od osoblja nije asimptomatski nosioc virusa)
5. Prilikom svakog dolaska na pregled, dijagnostiku i terapiju, biti će Vam pri ulasku u čekaonicu izmjerena tjelesna temperatura (bezkontaktnim toplomjerom). U slučaju povišene tjelesne temperature, nećemo Vas biti u mogućnosti zaprimiti u ordinaciju. Za daljnje postupanje, kontaktirati će nas telefonski pri povratku doma.
6. Ulazna vrata ordinacije su zaključana. Ukoliko nas trebate u žurnoj situaciji ili potrebujete isključivo administrativni postupak koji ne zahtjeva kontakt s osobljem, pokucajte na vrata i pričekajte javljanje osoblja (možda smo trenutno u nemogućnosti odmah otvoriti pa Vas stoga molimo za strpljenje). Za primitak na prve i kontrolne preglede/dijagnostiku/terapiju, sačekajte pred samom zgradom ordinacije dok Vas ne pozove osoblje ordinacije (kako ne bi stvarali gužvu pred samim ulaznim vratima ordinacije, dolazili u bliski kontakt s drugim bolesnicima i ometali prolazak posjetiteljima drugih tvrtki smještenih u istoj zgradi).
Zahvaljujemo na razumijevanju. Odgovornost je na svima nama.
KADA NAS ZOVETE NA BROJ 614 767 ...
Kada nas zovete na naš broj 614 767, molimo Vas, pridržavajte se slijedećih naputaka:
1. Unaprijed pripremite sve što nas želite konzultirati (kako bi telefonska konzultacija bila što kraća i jezgrovitija a samim time i telefonska linija slobodna ostalim pacijentima)
2. U jutarnjim smjenama ordinacije, ukoliko Vaš telefonski poziv može pričekati, nazivajte nas od 09:00 sati nadalje (jer do tada vršimo uzorkovanje krvi i ostale prethodno naručene dijagnostičke postupke tako da se ponekad nismo u mogućnosti javiti isti čas)
3. Nemojte nas prozivati kako se ne javljamo na telefon ako dobivate ton zauzeća linije (niste jedini koji potrebuje zdravstvene potrebe)
4. Ukoliko potrebujete samo Vašu stalnu medikamentoznu terapiju i koristite pametni telefon, ne nazivajte nas na ovaj telefonski broj, već odmah danas počnite koristiti sustav Portal zdravlja (detaljne upute pročitajte u rubrici Portal zdravlja)
Zahvaljujemo na razumijevanju.
LOKACIJA
Dr Vladka Mačeka 28
HR-47000 KARLOVAC
45.4916189 15.5412739
COVID-19 EPIDEMIJA JENJAVA ALI OSTANIMO ODGOVORNI
Za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 ostanimo odgovorni prema sebi i drugima kako bi spriječili daljnje širenje bolesti:
1. Izbjegavajte bliske socijalne kontakte (poglavito stariji od 60 godina i kronični bolesnici bez obzira na trenutno stanje kronične bolesti)
2. Izbjegavajte rukovanja, grljenja i/ili ljubljenja (i s osobama za koje vjerujete kako su zdrave)
3. Izbjegavajte dodir lica, nosa, usta i očiju nečistim rukama (trenutno dokazano najbolja preventivna mjera)
4. Održavajte razdaljinu od 1 metra pri razgovoru na otvorenom prostoru a 2 metra u zatvorenom prostoru (po mogućnosti koristite masku)
5. Redovito perite ruke toplom vodom i sapunom (minimalno 20 sekundi)
6. Dezinficirajte ruke sredstvima na bazi alkohola (minimalno 70%)
7. Redovito provjetravajte prostorije boravka (bez obzira na vanjsku temperaturu)
8. Izbjegavajte kontakt s osobom koja ima povišenu tjelesnu temperaturu i/ili ima znakove karakteristične za COVID-19 (glavobolja, gubitak osjeta mirisa i/ili okusa, bolove u mišićima i respiratorne tegobe)
9. Izbjegavajte veće grupe ljudi i javna okupljanja (gdje je god to moguće)
10. Dobro termički obradite meso i jaja (bez obzira na podrijetlo namirnica)
11. Izbjegavajte nezaštićeni kontakt s divljim životinjama
UJEDNO, NE ZABORAVIMO ...
Ujedno, ne zaboravimo kako se borimo protiv opasnog i nepoznatog virusa protiv kojeg trenutno nemamo niti cjepiva niti lijeka a ujedno i ne vladamo činjenicama ostavlja li ovaj virus određene trajne posljedice u organizmu i nakon što prebolimo bolest.
Stoga, budimo odgovorni ...
DIJAGNOSTIČKI POSTUPCI
Od 04.05.20., naša ordinacija redovito vrši dijagnostičke postupke za neprijeporne pacijente ordinacije (ugovorene s HZZO) kao i za ostale, privatne pacijente (izvan ugovorenog radnog vremena s HZZO):
1. KMAT (kontinuirano mjerenje krvnog tlaka tzv. Holter tlaka)
2. EKG
3. Ultrazvuk (abdomena, prostate, dojki, pazuha, vrata, štitne žlijezde, Color Doppler karotidnih i vertebralnih arterija, potkožnih tvorbi, određivanje karotidnog IMT ...)
Narudžbe se primaju na telefonski broj 614 767 (tijekom radnog vremena ordinacije: ponedjeljkom i srijedom od 13:00 do 19:30 sati a ostalim danima od 09:00 do 13:30 sati)
Ujedno napominjemo kako spirometrijsku dijagnostiku trenutno ne vršimo (poradi epidemioloških razloga)
Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.
MOBILNI PORTAL ZA PACIJENTE Novo
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i što manjeg broja nepotrebnih socijalnih kontakata gdje god je to moguće, naša je Ordinacija, svojim neprijepornim pacijentima, omogućila korištenje Mobilnog portala za pacijente pomoću kojeg je moguće:
1. Naručivati eRecepte za lijekove koji su prethodno dogovoreni s liječnikom (u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta nevezano uz radno vrijeme ordinacije)
2. Zaprimati sustavne i osobno namijenjene poruke i obavijesti iz ordinacije
Redovito korištenje Mobilnog portala za pacijente se preporučuje posebno onim pacijentima koji spadaju u neku od ugroženih skupina (starije dobne skupine, kronični bolesnici) ili onim pacijentima čije ostvarenje određenih zdravstvenih potreba ne izskuje potrebe dolaska u ordinaciju. Na taj način će se smanjiti broj telefonskih poziva u svezi narudžbe eRecepata i/ili dobivanja određenih informacija vezanih uz rad ordinacije a linija će se osloboditi za rješavanje drugih zdravstvenih potreba pacijenata (konzultacije, narudžbe na preglede/dijagnostiku/terapiju i sl.).
Ukoliko ste informatički nepismeni ili se ne služite informatičkim tehnologijama, korištenje Mobilnog portala za pacijente za osobne svrhe možete uz privolu prepustiti nekom iz uže obitelji/rodbine koji će u Vaše ime vršiti narudžbe eRecepata i/ili zaprimati poruke i obavijesti iz ordinacije.
Aktivaciju Mobilnog portala za pacijente možete izvršiti na dva moguća načina:
1. Uz pomoć osoblja (prilikom dolaska u ordinaciju iz drugih razloga)
2. Telefonskim putem (pozivom na telefonski broj 614 767)
Kratke korisničke upute o korištenju Mobilnog portala za pacijente možete preuzeti klikom na tipku koja slijedi:
Korisničke upute
Korištenje Mobilnog portala za pacijente je besplatno osim troškova internetske veze koju ste ugovorili s Vašim pružateljem telekomunikacijskih usluga.
TERAPIJSKI POSTUPCI
Napominjemo kako trenutno ne vršimo:
1. Ambulantnu fizikalnu terapiju
2. Inhalacionu terapiju lijekovitim pripravcima
3. Terapiju infuzijama (u količini od 500 ml)
poradi epidemiološke situacije i dugotrajnosti postupaka
Ostale terapijske postupke (previjanja rana, intramuskularne, intravenozne i subkutane injekcije, male kirurške zahvate, punkcije burzitisa i Backer cista, intraartikularne aplikacije lijekova) vršimo svakodnevno u terminima po narudžbi.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Hvala što ste s nama ...